OpusCapita outsourcar sin produktionsverksamhet inom affärsområdet Digitizing i Norge, Polen och Sverige till BancTec

juni 26, 2017

OpusCapita, ett företag som inriktar sig på att automatisera och digitalisera sina kunders inköp, fakturering och betalningslösningar, har ingått ett globalt digitalt partnerskap med USA-baserade BancTec, en del av företaget SourceHOV, en global leverantör av Enterprise Information Management (EIM) och Transaction process solutions (TPS).

OpusCapitas produktionsverksamhet inom affärsområdet Digitizing i Sverige, Norge och Polen kommer att outsourcas till BancTec. Uppskattningsvis kommer 330 av OpusCapitas medarbetare under fjärde kvartalet 2017, flyttas över till BancTec med nuvarande villkor och förmåner bibehållna. OpusCapita kommer fortsatt ansvara för cirka 800 kunder inom digitaliseringsverksamheten även efter övergången. OpusCapitas digitaliseringsverksamhet i Finland och Estland kommer inte påverkas av avtalet med BancTec.

- Vi är glada att bli partner med OpusCapita och en del av deras digitala transformation, där vi kan dra nytta av våra nyckelteknologier och vårt redan befintliga avtryck i den här delen av Europa, säger Par Chada, ordförande SourceHOV.

- Vi är glada att vår globala partner BancTec kommer ta över vår produktionsverksamhet inom affärsområdet Digitizing i Sverige, Norge och Polen. Avtalet erbjuder möjligheter för både kunder och medarbetare att dra nytta av BancTec:s världsledande teknologi och kompetens. Partnerskapet med BancTec ger oss tillgång till deras globala digitaliseringsnätverk och det stödjer oss i vår tillväxtstrategi att bli det ledande företaget inom ekosystemet för försäljning, förvärv- och finansiella processer globalt, säger Patrik Sallner, VD, OpusCapita.

Ytterligare ett steg som gör det möjligt för OpusCapita att fullt ut fokusera på tillväxt genom att utveckla globala lösningar för inköp, betalning och cash-management, är att företaget kommer integrera sin dokument- och fakturahantering och inkassoservice som blir en del av Posti Groups tjänsteerbjudande under andra halvan av 2017.

 

Om BancTec

BancTec är en del av företaget SourceHOV.

Vår grund finns i finansiella tjänster med lösningar inom FinTech, HealthTech och InsurTech. Oavsett om du ansöker om ett lån, ser över din hälsoinformation eller betalar en räkning, finns vi i bakgrunden och effektiviserar hela processen för de organisationer som du arbetar med varje dag.

Genom att utnyttja specialiserade kunskapsplattformar, applicerar vi en mix av lösningar och tjänster, i kombination med proprietär teknik som innehåller dataaggregering, undantagshantering, beslutsfattande och automatiserade arbetsflöden för att leverera helhetslösningar. Vi tillhandahåller service till mer än 3 000 kunder i över 50 länder, som inkluderar mer än 50 procent av Fortune® 100, och 120 globala banker, med ursprung i ett nätverk av uppskattningsvis 120 leveranscenters och fler än 16 000 medarbetare.

Varje dag skapar vi innovativa processer och tekniskt baserade lösningar som möjliggör effektivisering. Årtionden av erfarenhet från tjänster inom transaktionsprocesser och Enterprise Information Management gör det möjligt för oss att vara en ännu bättre partner för våra kunder.

Genom att minska tidsåtgången och förstärka prestationer gör vi så att affärer fungerar bättre.

Besök www.sourcehov.com för mer information.

 

Om OpusCapita

OpusCapita bistår företag att effektivisera alla betalningsprocesser genom omfattande purchase-to-pay och order-to-cash lösningar. Med 600 miljoner transaktioner per år, för mer än 8 000 kunder i fler än 100 länder, har vi skapat ett globalt ekosystem där köpare, leverantörer, banker och andra aktörer ansluter, handlar och växer. Tillsammans med våra kunder, anpassar OpusCapita försäljning, förvärv- och finansiella processer till den digitala tidsåldern. År 2015 omsatte OpusCapita 257 miljoner euro och hade 2 000 anställda. OpusCapita grundades år 1984 och har sitt huvudkontor i Helsingfors, Finland. www.opuscapita.com