OpusCapita förvärvar tyska jCatalog

april 26, 2016

OpusCapita Group Oy, en nordisk marknadsledare inom e-fakturering och finansiella processer, förvärvar det tysk-baserade företaget jCatalog Software AG, för att stärka ekosystemet mellan köpare och leverantör och samtidigt utöka sin geografiska räckvidd. Avtalet tecknades den 25 april 2016. Köpeskillingen har inte tillkännagivits.

JCatalog är en ledande leverantör av mjukvarulösningar för hantering och distribution av inköp och produktinformation. Bolaget har sitt huvudkontor i Dortmund, Tyskland, med verksamhet i Europa och USA. Företaget består av runt 130 medarbetare och tjänar över 250 kunder, inklusive stora globala företag som Liebherr, Rossman, IBM, Audi, Schindler och Maersk. JCatalog hade under 2015 en omsättning på 10 miljoner euro.

Förvärvet stöder OpusCapitas strategi att bygga ett globalt erbjudande i ekosystemet mellan köpare och leverantör. JCatalogs lösningar inom eCommerce, kataloghantering, upphandling och leverantörshantering kommer att komplettera OpusCapitas utökade Purchase-to-Pay erbjudande, vilket inkluderar automatisering, kapitalhantering, finansiering och anslutning.

- Att addera jCatalogs lösningar och expertis med OpusCapitas erbjudande, är ett viktigt steg mot att uppfylla vår ambition om att bli ledande i det globala ekosystemet mellan köpare och leverantör. Vi är mycket glada över de avancerade funktioner som jCatalog kan erbjuda OpusCapitas kunder och ser fram emot att välkomna jCatalogs anställda till OpusCapita, säger Patrik Sallner, VD, OpusCapita.

- Med OpusCapita har vi verkligen hittat hem. Vi är övertygade om att vi genom våra förenade krafter kan erbjuda nya innovativa lösningar till våra kunder, samtidigt som vi ytterligare accelererar vår tillväxt, säger Stephan Albers, VD, jCatalog.

Integrationen av jCatalog med OpusCapita startar omedelbart. JCatalogs VD, Stephan Albers, kommer att leda OpusCapitas produktenhet Buyer-Supplier Ecosystem och samtidigt gå in som medlem i koncernens ledningsgrupp.

Om OpusCapita

OpusCapita digitaliserar och automatiserar inköp, fakturahantering och betalningar, kapitalhantering och leverantörsfinansiering. Med 600 miljoner transaktioner per år, varav 200 miljoner elektroniskt, möjliggörs enklare och mer kostnadseffektiva inköp och betalningar. Resultatet blir tydliga end-to-end lösningar, med kontroll och efterlevnad av utgifter och kassaflöde. Bolaget består av 2 000 anställda med runt 8 000 kunder i 54 länder. År 2015 omsatte bolaget 257 miljoner euro. OpusCapita har sitt huvudkontor i Esbo, Finland och ägs av Posti Group. För mer info, besök www.opuscapita.com.

Om jCatalog

Dortmund-baserade jCatalog Software AG är en av de ledande leverantörerna av kataloghantering och inköpslösningar. Idag används jCatalogs Source-to-Pay lösningar för att kartlägga alla upphandlingsscenarier på ett enkelt, säkert och korrekt sätt. JCatalogs lösningar för att hantera produktinformation säkerställer en enhetlig produktinformation, samt reducerar den tid och kraft som spenderas på att administrera data. Om du vill veta mer, besök www.jcatalog.com.

För mer information, vänligen kontakta:

Per Åberg

Head of Buyer-Supplier Ecosystem, OpusCapita

tel. +46 76 206 43 10
per.aberg@opuscapita.com

Pellervo Hämäläinen

Communications Manager, OpusCapita

Tel. +358 40 674 5257

pellervo.hamalainen@opuscapita.com