Patrik Sallner utsedd till ny koncern VD för OpusCapita

juni 17, 2015

Stockholm 2015-06-17; OpusCapita, som är en del av Posti Group, har utsett Patrik Sallner till ny Verkställande Direktör för koncernen. Han kommer närmast från MariaDB Corporation, där han har varit VD de tre senaste åren. Sallner har en lång karriär bakom sig med olika internationella befattningar på företag såsom F-Secure, Nokia och McKinsey.

– OpusCapitas tillväxt bygger på stor kunskap om finansiella tjänster, teknik och automation. Patrik Sallner har mångsidig erfarenhet av att bygga tjänster och programvara för verksamheter inom flera internationella företag. Vi förväntar oss att vår nya VD ska styra OpusCapita till global tillväxt, och vi är mycket glada över att Patrik accepterade denna utmaning, säger OpusCapitas styrelseordförande Heikki Malinen.

PatrikSallnerOpusCapita, en pionjär inom automatisering av finansiella processer, bedriver verksamhet i nio länder. Bolaget är ledande på service och mjukvaruutveckling inom sitt område. OpusCapita skapar helt nya lösningar och metoder såsom robotisering av mjukvara. Den nya VDns bakgrund inom teknik, och hans mångsidiga erfarenhet av att bygga internationell trafik och mjukvara, kommer att stärka OpusCapitas position ytterligare.

– Jag är mycket förväntansfull inför denna uppgift. OpusCapita har en bred kundkrets och kommer med betydande innovationer. Mitt mål är att lyfta OpusCapita till en global marknadsledare inom valda segment av finansiella tjänster. Det ska bli kul att jobba med ett högutbildat team, och jag ser fram emot att utveckla den globala marknaden för finsk programvara och expertis, säger Patrik Sallner.

Sallner har erfarenhet från flera olika typer av organisationer. I tidigare befattningar har Patrik byggt internationella affärsmöjligheter för hårdvara, mjukvara och tjänstemarknader. Han kommer officiellt att träda i tjänst som VD den 5 oktober 2015. OpusCapitas tillförordnade VD Ossi Pohjola kommer att fortsätta som medlem i styrelsen.

För mer information, vänligen kontakta:

Heikki Malinen, Chairman of the Board

Posti MediaDesk, +358 20 452 3366 (Mån-Fre 09.00-16:30)

Sara Hokkanen, Communications Officer, OpusCapita

sara.hokkanen@opuscapita.com, +358 40 342 6261

Ulla Hemmi, Country Manager, OpusCapita Sverige

ulla.hemmi@opuscapita.com +46 729 24 70 00