Ny stororder med Ahlsell

april 14, 2014

OpusCapita breddar sitt uppdrag för Ahlsell och uppgraderar till den andra generationens workflow-system. Det nya kontraktet sträcker sig över fem år och partnerskapet är ett av Nordens största uppdrag inom leverantörsfakturahantering, med en årsvolym om mer än 1,1 miljoner fakturor och 3 000 användare. För Ahlsell kommer det säkerställa en fortsatt utveckling av leverantörsreskontra som redan idag är en av Nordens mest effektiva.

 - Vi har varit Ahlsells partner i över tio år och har under åren fått förmånen att utvecklas tillsammans med Ahlsell. Från att vara en lokal tjänsteleverantör till att kunna hjälpa Ahlsell med tjänster, produkter och outsourcing i hela norra Europa. Vi är väldigt glada och mycket stolta över att de även väljer att ta nästa steg med oss eftersom de är ett av de största företagen i Norden vad gäller volym och komplexitet i leverantörsfakturahanteringsprocessen, säger Per Åberg vd, på OpusCapita.

Andra generationens workflow-system

Workflowsystem började byggas under slutet av 90-talet. Idag står marknaden inför en modernisering och många större aktörer har samma utmaning som Ahlsell – att uppgradera till den andra generationens system.

- OpusCapita har varit en pålitlig partner ända sedan starten av vårt samarbete. Genom OpusCapita har vi en partner som har velat utvecklas i takt med oss vilket är viktigt när man expanderar på det sätt vi har gjort. Vi valde OpusCapita för att de år efter år har levererat som utlovat och dessutom kommit med proaktiva förslag som bidragit till att utveckla oss. Vår strategi framåt kräver att vi har en pålitlig partner som förstår våra behov och själva vill fortsätta att utvecklas, och här har OpusCapita visat att man är rätt partner för våra framtida behov, säger Pär Eriksson, chef Leverantöresreskontra på Ahlsell.

OpusCapita leverarar tjänster och mjukvaror för Ahlsell inom både kund- och leverantörsfakturaprocessen.