OpusCapita förvärvar jCatalog

Stephan Albers OldOpusCapita förvärvar företaget jCatalog Software AG baserat i Tyskland och tar därmed ett viktigt steg mot att bli ledande i ett globalt buyer supplier ecosystem. Privatägda jCatalog är ledande leverantör av program- och SaaS-lösningar för hantering av inköp och produktinformation samt distribuering av produktinformation.

jCatalogs lösningar inom områden som e-handel, master data management, inköpsprocesser och leverantörshantering kommer att komplettera OpusCapitas utökade utbud av purchase-to-pay och order-to-cash, och innefattar automatiserad fakturahantering, cash management, finansiering och anslutningsbarhet. Även den geografiska räckvidden växer.

– Att slå samman jCatalogs lösningar och expertkunskap med OpusCapitas utbud hjälper oss i vårt mål att förenkla andra globala bolags inköps- och betalningsprocesser i ett ekosystem som för närvarande befinner sig under stor utveckling. Vi tycker det är spännande med de ökade möjligheter jCatalog tillför för OpusCapitas kunder och vi välkomnar jCatalogs personal till OpusCapita, säger Patrik Sallner, CEO för OpusCapita.

Enligt Stephan Albers, CEO och en av grundarna av jCatalog, är OpusCapita en perfekt matchning för jCatalog.

– Det är tydligt att de två företagen passar väldigt bra ihop – både utifrån vad de har att erbjuda och ur kulturellt och regionalt perspektiv. Vi ser fram emot att gå samman med OpusCapita då vi verkligen anser att vi tillsammans kan förbättra hela processkedjan från sourcing till betalning – hela vägen från den första förslagsförfrågan från köparna till den punkt där pengarna för köpet har hanterats och rörelsekapitalet har optimerats, säger Albers.

jCatalog har fler än 250 kunder i Europa och USA, bland annat stora globala företag som Liebherr, Rossman, IBM, Audi, Schindler och Maersk. Huvudkontoret ligger i Dortmund och de har cirka 130 anställda. 2015 utsåg Gartner jCatalog till visionär i Magic Quadrant for Procure-to-Pay Suites for Indirect Procurement.

– OpusCapita har unik erfarenhet av att arbeta med båda sidor av bolagshandeln, både med P2P- och O2C-processer, och har därigenom banat väg för elektronisk fakturahantering i Norden. jCatalogs PIM- och MDM-lösningar ger tillgång till produktinnehåll som ökar kundnöjdheten och gör det enklare att införa automatiserade processer. Det här öppnar upp intressanta möjligheter och tillsammans kan vi se helheten av hur köpare och leverantörer är sammankopplade i en supply chain.

Stephan Albers kommer att leda OpusCapitas produktenhet Buyer supplier ecosystem och även ingå i koncernens ledning.

– Produktionsprocesserna i olika branscher har blivit oerhört mycket mer effektiva de senaste årtiondena. När det gäller verksamhetsprocesser har dock utvecklingen varit måttligare. Jag blir inspirerad när jag tittar på våra möjligheter att ta de här processerna till en helt ny nivå och få både jCatalogs och OpusCapitas kunder att kunna utnyttja digitaliseringen fullt ut, säger Albers.

Jcatalog Logo Rgb


OpusCapita förvärvar jCatalog
Överbryggar klyftorna