Det våras för robotar, betalfabriker och finansierad supply chain

Ulla2Visst är det väl härligt att våren snart är här igen. Våren bär ju löfte om ljus, värme och kommande blomstertider.  Även OpusCapita har mycket att bjuda på som bidrar till en grönskande och blommande vår. Några exempel är våra fullödiga lösningar för robotteknik, betalfabriker och finansiering av supply chain. I detta nyhetsbrevs två artiklar och i den rykande färska kundtidningen OpusCapita Journal bjuder vi på massor av högintressant läsning om detta och mycket annat.

Välmatat nytt nummer av OpusCapita Journal

Kundtidningen OpusCapita Journal kommer ut två gånger per år och behandlar aktuella frågor, trender och utmaningar inom ekonomisk styrning och förvaltning. I detta årets första nummer kan du bland annat läsa om vad robotiserad processautomation handlar om och vad företag kan vinna på det. Missa inte heller att läsa om lösningar för finansiering av supply chain, lösningar som kommer att bli vanliga i Norden och Centraleuropa. I tidningen finns också intressant information om stora kunders erfarenheter.

Med robotar kan du säga farväl till manuella rutiner

I detta nyhetsbrev kan du läsa om hur våra mjukvarubaserade robotar kan ta hand om återstående manuella rutiner i finans- och redovisningsprocesser, arbetsuppgifter som fram tills nu har varit för små, svåra eller dyra att automatisera med traditionell mjukvara. OpusCapita har redan testat och utnyttjat möjligheterna med robotteknik internt och tekniken är nu mogen att användas i kundleveranser. Ekonomiavdelningen är ju en perfekt lämpad miljö för så kallad robotic process automation (RPA). De flesta transaktioner inom finans och redovisning är strikt regelbaserade och i uppgifter ingår inmatning, godkännande av stora datavolymer och jämförelser, något mjukvarubaserade robotar är väldigt bra på.  

Sapas betalfabrik ett banbrytande och framgångsrikt projekt

Missa inte heller denna högintressanta artikel om hur det globala företaget Sapa, resultatet av ett joint venture mellan Orkla ASA och Norsk Hydro ASA, på mindre än ett år lyckades införa en banbrytande gemensam lösning där bankanslutning med SWIFT Alliance Lite 2 är integrerad med en molnbaserad betalfabrik. Implementeringen startade i december 2013 och den sista företagsenheten integrerades i den nya gemensamma betalfabriklösningen den 1 september 2014. Utmaningen i början var att de två företagens finansiella miljöer hade fler skillnader än likheter, med olika lösningar för bank och cash pool, olika transaktionsprocesser, många olika affärssystem och dessutom olika verktyg för gränssnitt och konverteringar. En helt ny finansiell infrastruktur och nya processer och verktyg skapades för det nya företaget och ett effektivt cash management var ett av de viktigaste resultaten.

Vi hoppas du får stort nöje och nytta av att läsa våra artiklar i detta nyhetsbrev och i OpusCapita Journal. Du är också varmt välkommen att kontakta oss om du vill veta mer om robotar, betalfabriker eller finansiering av supply chain. Men glöm inte heller att njuta av den sköna ljuva vår som snart kommer åter.  

Med vänlig hälsning

Ulla Hemmi

VD OpusCapita Sverige


Framgångsrikt betalningsfabriksprojekt inom Sapa
Det våras för robotar, betalfabriker och finansierad supply chain